Het is reeds lang en overduidelijk bekend, muziek brengt ontspanning en vrolijkheid. Dat geldt niet alleen voor de luisteraar, maar evengoed voor de muzikant. Tussen bevlogen muzikanten en hun luisteraars ontstaat automatisch een band die niet alleen het gevolg is van de prestatie van de artiesten, maar ook van de muziek waar hun repertoire uit bestaat.

Gelukkig geldt dit niet alleen voor de grote beroemdheden in de muziek, ook artiesten en bands uit de directe omgeving kunnen vaak rekenen op een warme belangstelling. Als rechtstreeks betrokkenen bij JekerJazz, de muzikanten en ieder ander die voor de benodigde ondersteuning zorgt, maken wij dit regelmatig mee en ervaren dit, uiteraard, met heel veel plezier en voldoening.

Maar om voor jullie als liefhebbers van Jazz, Soul, Blues en aanverwante muziekstijlen een goede presentatie neer te zetten, zijn niet alleen door de muziek bevlogen artiesten nodig. Achter de optredens en concerten staat een organisatie die ervoor zorgt dat jullie als publiek zoveel mogelijk ongestoord en, zeker niet onbelangrijk, gratis van muziek kunnen genieten. En helaas, zoals alles wat veel plezier oplevert, kost het ook allemaal geld.

Denk hierbij aan de kosten die nodig zijn om optredens te kunnen realiseren, van intensieve werkzaamheden en de tijd die het programmeren meebrengt om bands die jullie aanspreken te kunnen boeken, tot een eenvoudig lunchpakket of een kop koffie voor de medewerkers die soms hele dagen bezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Wij zijn voor het dekken van veel kosten onze vaste sponsoren ontzettend dankbaar, immers zonder hun steun kan het allemaal niet. Toch willen wij ook jullie, als muziekliefhebber, vriendelijk om hulp vragen!

In de afgelopen maanden hebben wij onze club “Vrienden van JekerJazz” in het leven geroepen. Het dient twee doelen: voor ons –> meer zekerheid door jullie financiële ondersteuning. Voor jullie –> elke vriend krijgt als bedankje iets terug.

Hoe werkt het?

De jaarlijkse contributie hebben we voor 2022 gesteld op € 12,-. Hiervoor krijgen jullie een paar keer per jaar onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten van JekerJazz Maastricht. Daarnaast ontvang je 2 consumptiebonnen voor een biertje of frisdrank in enkele van de deelnemende horecazaken, die tijdens ons grote JekerJazz festival in het weekend van 8 oktober dit jaar, een live band met gratis toegang voor jullie huisvesten. Op onze website https://jekerjazz.nl vind je onder de kop “Vrienden van JekerJazz” een inschrijfformulier, als je je gegevens invult volgt de rest vanzelf.

Mogen wij jullie als “vriend van JekerJazz” verwelkomen? Heel fijn, hartelijk dank daarvoor!